BEGINNERS

Het leren vliegen

Algemene informatie voor de beginnende modelvlieger

Op deze pagina willen we algemene informatie verschaffen over modelvliegen en wat daarbij komt kijken. De beginnende modelvlieger ziet vaak door de bomen het bos niet meer en graag willen we het een en ander op een rijtje zetten om de start wat eenvoudiger te maken.
De minimum leeftijd voor junior leden is 9 jaar. Nadat een junior llid het brevet heeft behaald mag hij/zij onder supervisie van een ervaren vlieger zelf vliegen. Een Junior lid met brevet mag vanaf zijn/haar 14e jaar geheel zelfstandig vliegen.

Een goede start met deze hobby is erg belangrijk. In de praktijk blijkt dat zelf leren vliegen vaak eindigt met een crash, waardoor de lol er gauw vanaf is.. Vliegen doe je namelijk niet zomaar even en een goede voorbereiding op het modelvliegen is essentieel.

De Vrije Vogels helpen jou graag op weg!


Het modelvliegtuig: 

Voor de beginnende modelvlieger is het vaak moeilijk een keuze te maken uit het zeer grote aanbod van allerlei vliegtuigen.  Als je begint met het leren vliegen kies dan niet direct voor het mooie schaal model, maar begin met geschikte trainer.

Dit zijn altijd hoogdekkers zoals hiernaast zijn afgebeeld, en zijn verkrijgbaar in zowel brandstof als elektro uitvoeringen.

Voor de beginnende modelbouwer is een gedeeltelijk afgebouwd model, een zogenaamde ARF (Almost Ready to Fly) waarschijnlijk het meest geschikt


De Simulator:

 

Voor slechts enkele tientjes kan je in de modelbouwwinkel een simulator kopen voor modelvliegtuigen. Je koppelt de bijgeleverde zender aan de computer en via de software kan je leren vliegen. Het is heel handig  eerst thuis te oefenen voordat je daadwerkelijk buiten gaat vliegen.

Voordat u aan de gang gaat is het raadzaam de model vliegclub te raadplegen bij de aanschaf van uw materiaal. 

 


Brandstof of Elektra:

 

Bij je keuze voor de aandrijving is het aan te raden om eerst contact op te nemen met de vereniging.


Radiobesturing, de zender:

 

De 2,4 Ghz zender is het meest betrouwbaar.

Kies voor minimaal een 6 kanaal's zender.

Ook bij de keuze van een zender kunnen wij als vereniging goed adviseren. 


Tenslotte:

Op internet is er veel informatie te vinden over modelvliegen.

Zo zijn er diverse fora waar modelvliegers met elkaar kunnen communiceren.

Naast de  hobbyshop kunt u online veel winkels vinden waar u alle benodigdheden kunt bestellen.

Wij willen je graag van goede informatie voorzien, om op deze wijze de hobby betaalbaar te houden..

Kom een keer langs op onze gezellige clubavond.