Home » De Vereniging » Historie

HISTORIE

Een kleine greep uit onze historie

De vereniging is opgericht op 17 februari 1977.

Verschillende pioniers die elkaar daar opzochten vlogen op en nabij de locatie die nu bekend staat als de ‘oude tankbanen’ in Soesterberg. Door een geschil met de autoriteiten is men tot de oprichting gekomen van de Model Vlieg Club “De Vrije Vogels” in 1977. Aldaar had men ook een clubhuis. Tot deze tijd werd er veelvuldig geëxperimenteerd met de elektronica zoals zenders en ontvangers. Deze waren toen niet zo betrouwbaar als tegenwoordig. U begrijpt dat er veelvuldig gecrasht werd.

Tegenwoordig staan ons betrouwbaardere middelen ter beschikking ter voorkoming hiervan. Onze vereniging bestaat inmiddels ruim 40 jaar. De huidige vlieglocatie bevindt zich op de Leusderhei. Het instructiesysteem is inmiddels aangepast en gemoderniseerd. Iedere leerling krijgt een vaste instructeur. Deze instructie zal leiden tot het behalen van een officieel KNVvL veiligheidsbrevet. Iedere vlieger die zelfstandig bij ons op het vliegveld wil gaan vliegen moet zo’n brevet in zijn bezit te hebben.