Introductiedag & Hemelvaart Recreade

Op donderdag 5 mei 2016 organiseert MVC De Vrije Vogels wederom de jaarlijkse introductiedag & Hemelvaart Recreade op ons modelvliegveld te Soesterberg. Je bent van harte uitgenodigd om deze dag een kijkje te komen nemen en te zien hoe wij onze hobby modelvliegen beoefenen. Ieder jaar maken wij hier weer een gezellig feestje van en zijn veel vormen van het modelvliegen vertegenwoordigd. Naast modelvliegtuigen in diverse soorten en maten zijn er ook zweefvliegtuigen, helikopters en multikopters aanwezig.

De introductiedag begint om 11:00 en eindigt om 17:00. Voor iedereen die eerder wil vertrekken openen wij vanaf 14:00 ieder uur het toegangshek bij de toegang van het militaire oefenterrein. Je kan dit bij onze koek & zopie tent aangeven. Een van onze leden gaat met je mee naar het toegangshek.

Wij hebben voor deze dag goed vliegweer besteld, maar als het KNMI en de weergoden niet meewerken dan houden wij zaterdag 7 mei aan als reservedatum. Als de introductiedag wordt verplaatst naar de zaterdag dan ontvang je hier uiterlijk woensdagochtend 6 mei een email over.

Voor introducees en geïnteresseerden beginnen we met een les over de beginselen van het modelvliegen en de aerodynamica. Vervolgens kun je zelf ervaren hoe het is om een vliegend model te besturen. Je kan bijvoorbeeld een proefles nemen op onze “buddyset” en van onze instructeurs leren hoe het is om met een modelvliegtuig, -zwever, -helikopter of multikopter te vliegen.

 

Naast de introductielessen verzorgen wij ook een aantal mooie demonstraties en zijn er veel verschillende vliegtoestellen te bewonderen. Ook kan je op deze dag de multikopter race met fpv-brillen en beeldschermen volgen. Dit is erg spectaculair en wil je zeker niet missen. Voor deze dag nodigen wij ook een aantal bevriende modelvliegclubs uit om samen met ons de (onofficiële) start van het vliegseizoen te vieren. Na een zachte winter, waarin voornamelijk gebouwd is, staat iedereen te trappelen om eindelijk weer te gaan vliegen. Wij hopen op een grote opkomst en, net als de vorige jaren, een gezellige sfeer. Voor de inwendige mens zijn deze dag warme en koude versnaperingen tegen lage prijs (cash) verkrijgbaar.

 

Aanmelding en toegang Leusderhei

Ons mooie modelvliegveld bevindt zich op het militaire oefenterrein op de Leusderhei in Soesterberg. Dit terrein is niet openbaar toegankelijk en moeten wij van Defensie bijhouden wie er deze dag, naast onze eigen clubleden, aanwezig zijn. Wij vragen je daarom om door te geven of je er 5 (of 7 mei bij verplaatsing) bij zal zijn. Als je samen met familie, vrienden of kennissen komt dan horen we dat ook graag. Iedereen is van harte welkom!

Aanmelden kan je door ons een email te sturen op: ledenadministratie@mvcdevrijevogels.nl

Het toegangshek bevindt zich nabij afslag 4 op de A28 (zie plattegrond onderaan). In verband met de verkeersveiligheid is het niet mogelijk om met veel auto’s voor het hek te wachten. Wij vragen je daarom om naar de carpoolplaats aan de andere kant van de snelweg te komen (bij de zendmast). Je kan je melden bij een van onze clubleden die daar aanwezig zal zijn. We verzamelen ons om 10:45 en rijden om 11:00 gezamenlijk door het toegangshek. Het hek wordt hierna gesloten en is niemand meer aanwezig om hem te openen als je later bent. De parkeerplek bevindt zich op ca. 1 km rijden vanaf het toegangshek. Vanaf daar lopen we naar ons modelvliegveld dat zich op 800 meter bevindt.

Introductieactie 2016 voor nieuwe leden

In 2016 bieden wij geïnteresseerden de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief introducé te worden. Voor een proefperiode van mei t/m augustus (4 maanden) bieden wij je 50% korting op de contributie van onze modelvliegclub én het inschrijfgeld. Bijkomend voordeel is dat je zelf geen vliegtuig en apparatuur hoeft aan te schaffen, want de lessen geven wij met onze lestoestellen. In deze proefperiode wordt je lid van de afdeling modelvliegsport van de KNVvL.

Junioren Senioren Gezin
€97* €130* €210*
(t/m 18 jaar) (vanaf 19 jaar) (1 Jr. & 1 Sr.)

* 50% korting op contributie MVC en het inschrijfgeld, geen borg, 1 jaar lidmaatschap KNVvL. Als je na deze proefperiode kiest voor een volledig lidmaatschap dan vindt een kleine verrekening plaats.

Carpool & toegang vlieglocatie MVC De Vrije Vogels

carpool1