De vereniging

Modelvliegclub De Vrije Vogels is een modelvliegvereniging met ervaren modelvliegers. Ook als u nieuw bent in deze fascinerende tak van sport kunt u bij ons prima terecht. Er is veel ervaring binnen de club en er is altijd iemand die u kan helpen en adviseren bij de aanschaf van spullen en het bouwen van modelvliegtuigen.

Tevens beschikt deze modelvliegclub over enkele buddy-sets (leerling-leraar systeem) en vlieginstructeurs die u op een veilige manier leren omgaan en vliegen met een modelvliegtuig. Op de zaterdag is er altijd wel een clubmodel aanwezig waarmee men even onder begeleiding van een ervaren instructeur kennis kan maken met het modelvliegen. Ook kan men bij onze club een officieel KNVvL modelvliegbrevet-A behalen. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, afdeling modelvliegsport. Onze leden zijn ook, via het clublidmaatschap van de KNVvL, automatisch lid van deze Vereniging. Men is hierdoor tevens collectief WA verzekerd.

Ook multikopter en helivliegen is bij ons een onderdeel van modelvliegen waarin instructie wordt gegeven tot het behalen van een officieel KNVvL brevet.

Ons prachtige terrein biedt de gelegenheid voor het vliegen met gemotoriseerde vliegtuigen als wel elektro modellen. Neemt u rustig de tijd om door de site heen te bladeren.

Veel plezier en tot ziens.